Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Crèdits:
Idea, guió, escenografia, titelles, manipulació: El Petit Nagual (Eva Claraco, Raquel Cros i Rafel Seguí "Serres").
Realització vídeo i càmara: Carles Montroi.
Música: Néstor Calderer.
Músics: Nèstor Calderer (piano, piano rhodes, teclats, ritmes), Javi Jap (guitarres), Stefano Pompilio (contrabaix), Eduard Miralles (saxo, clarinet), Cèsar Mateos (violí) i Elena Colás (veu).
Actuació gravada a l'Ateneu de Vilassar de Mar el març del 2013, dins de la celebració del dia de la dona treballadora.

Lilit i la creació

Lluny de l'imaginari del déu únic, dues deesses confeccionen un escenari amb objectes i materials de reciclatge: és el paradís de Lilit. Elles li donen vida, la fan lliure i part activa de la creació.
TEXT:
Lilit i la creació mostra un paradís amb dues deesses. Elles ja fa uns quants anys que estan recollint objectes i materials diversos. Objectes i materials que estaven comdemnats a ser llençats, en el millor dels casos, al contenidor groc dels plàstics: ampolles i envasos que s’han transformat en flors i bolets, papallones i ocells, dofins i palmeres, cignes i aranyes...; bosses de plàstic que s’han tallat per esdevenir ones blaves del mar o fulles vermelles dels arbres, o que un cop tallades s’han filat i teixit per ser terra i aigua, sol i lluna, herba i teranyina...
I va ser el moment de crear l’home. Però, és clar, si eren dues deesses ja es veia venir que aquesta creació s’estava sortint de l’imaginari habitual del déu únic: tant pel gènere com pel nombre. Així que van crear Lilit. Suposem que és una dona. La van fer de buata i llana peluda. De ganxet. Amb piercing de llauna, sabates de goma de pollastre i samarreta de xarxa de taronges. I li van donar vida. Ah, i no li van prendre cap costella, ni li van prohibir cap fruit de l’arbre on viu. I no tenien ni pensaments d’expulsar-la del paradís.
I, arribat aquest punt, Lilit va començar a viure en llibertat, sense atabalar-se gens pel bé i pel mal.
"Dorm en una hamaca penjada d’un arbre de fulles vermelles, i menja dels seus fruits verds i taronges. Es lleva amb el sol (i se’n va a dormir quan li abelleix). Surt a jugar. Frueix del mar i de la terra. I comparteix vida amb altres éssers.
A tot això, del mar li arriba una ampolla amb un missatge: “Si estimes un ocell, no li tallis les ales! Si no pot volar ja no serà un ocell”. Agafa el paper del missatge, el converteix en mussol i li dóna vida, ja que Lilit també és creadora. I el convida a volar.
I, tot tenint present l’aprenentatge, agafa una flor immensa, feta d’un paraigües reciclat, i vola. Lilit vola fins que de tan lluny que va... es fa petita. I segueix jugant, fruint i compartint vida amb altres éssers... Però tampoc us ho volem explicar tot. Per tant, ens aturem aquí."
Sota l’influx del mar i la lluna. A la terra i sota el sol. Lilit és lliure i part activa de la creació. Ho podreu comprovar veient l’obra de titelles "Lilit i la creació" de la Cia. El Petit Nagual.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.